Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Koninklijk Theater Carré - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Jan Gunneweg Jan Gunneweg Kunst en cultuur
Kranen/ Gille Kranen/ Gille Kunst en cultuur
Kuchlein Kuchlein Kunst en cultuur

Koninklijk Theater Carré

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

‘Dit is een plek om lief te hebben’ zong Toon Hermans over Carré. Deze mening wordt door vele artiesten en bezoekers gedeeld. Na 120 jaar intensief gebruik is een aantal jaar geleden het monumentale voorgebouw van Nederlands bekendste theater drastisch onder handen genomen.

Het prachtige stenen circustheater gebouwd in 1887 ligt langs de rivier De Amstel. In 1977 werd Carré echt hèt theater van Amsterdam. De gemeente had het gebouw voor bijna zes miljoen gulden gekocht. Vele jaren later, ter gelegenheid van het eeuwfeest, verkreeg Carré de uitzonderlijke toestemming om het predikaat ‘koninklijk’ te mogen voeren en was er voortaan sprake van Koninklijk Theater Carré. Carré wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor musicals, popconcerten, circus-, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen.

http://www.theatercarre.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Amstel 115-125
1018 EM
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.