Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Johan Platerink - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
J.D. de Winter akkerbouw J.D. de Winter akkerbouw Biologische landbouw
JofraHoeve JofraHoeve Biologische landbouw
Kaasboerderij de Vierhuizen Kaasboerderij de Vierhuizen Biologische landbouw
Kees Over Kees Over Biologische landbouw

Johan Platerink

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Johan Platerink is biologisch melkveehouder in Laren en melkt voor Aurora. Het bedrijf van Platerink bezit zo’n 300 melkgeiten, wat men nog hoopt uit te breiden. De melk gaat naar de verzuivelaar De Dageraad die er kaas van maakt. Gedurende vele jaren had Platerink een biologisch gemengd bedrijf met melkvee en varkens. De varkens zijn al in 2004 afgestoten en in 2006 heeft Platerink ook het melkvee en quotum verkocht. Begin 2006 is Johan Platerink gestopt met het biologische melkvee en overgestapt naar biologische melkgeiten. Destijds een ongewone stap, maar naar inmiddels is gebleken, een goede zet en een succesvolle keuze, want er is veel vraag naar geitenmelk.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Vreebroek 3
7245 TZ
Laren
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.