Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van JofraHoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Het Leeuweriksveld Het Leeuweriksveld Biologische landbouw
J.D. de Winter akkerbouw J.D. de Winter akkerbouw Biologische landbouw
Johan Platerink Johan Platerink Biologische landbouw
Kaasboerderij de Vierhuizen Kaasboerderij de Vierhuizen Biologische landbouw

JofraHoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Een paar jaar geleden was de JofraHoeve, Esch (Brabant), een gangbaar varkensbedrijf. Maar Frank en Jolanda van Wagenberg gooiden het roer om en kozen voor duurzame veeteelt. Op het bedrijf wordt zelf veevoer verbouwd, en varkens worden zelf gefokt en bemest. Een deel van het biologische vlees, waaronder behalve vers varkensvlees van het eigen bedrijf, ook Hollandse Limousine (rund) en Kemper kip, wordt rechtstreeks verkocht in hun boerderijwinkel op het erf, gefinancierd door Triodos Bank. Voor deze winkel is op het erf een Vlaamse langdeelschuur uit 1720 herbouwd. Behalve de winkel is hierin ook een kleine slagerij gevestigd. Winkelend publiek kan door de glazen van de slagerijdeuren volgen hoe Jolanda van Wagenberg het vlees bewerkt. Natuurlijk kan er ook een kop koffie en een zelfgemaakt worstenbroodje worden genuttigd aan één van de kleurige tafels in de boerderijwinkel.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
De Ruiting 4
5296 KE
Esch
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.