Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologisch Melkveebedrijf Sprangers - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Be-Leaf Be-Leaf Biologische landbouw
BioBoerma BioBoerma Biologische landbouw

Biologisch Melkveebedrijf Sprangers

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Sjaak Sprangers heeft zijn biologisch melkveebedrijf (eenmanszaak) te Kaatsheuvel in 2002 omgeschakeld en levert aan Campina. Daarnaast houdt hij nog 10 pensionpaarden en werkt hij nauw samen met Natuurmonumenten in beheer van graslanden met melkvee.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Duinlaan 3
5171 RN
Kaatsheuvel
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.