Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Hamster Mieden - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Glastuinbouwbedrijf Hopmans Glastuinbouwbedrijf Hopmans Biologische landbouw
H.B.S. Nauta H.B.S. Nauta Biologische landbouw
Heining & Hoef Heining & Hoef Biologische landbouw
Henricus Hoeve Henricus Hoeve Biologische landbouw

Hamster Mieden

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In het dorpje Drogeham gelegen in het Friese dykswâlengebied ligt de educatieve ecologische boerderij De Hamster Mieden van Thom en Tsjikke Krol. De boerderij biedt de mogelijkheid om de kinderen op een plezierige en respectvolle wijze te laten kennismaken met de natuur en deelnemen aan het boerenleven. Op de boerderij worden op biologische wijze producten verbouwd en worden koeien, schapen, herten en diverse kleine dieren gehouden. Naast scholieren zijn gezinnen en bedrijven ook van harte welkom op de boerderij. Op de Hamster Mieden kunnen groepen tot 40 personen overnachten en voor bedrijven is er ook een gezellige verblijfs- en vergaderruimte aanwezig. Verder is er sinds kort een winkel geopend waar o.a. producten van de boerderij te koop zijn en op het gebied van zorg aan dagbesteding wordt gedaan.

http://www.hamstermieden.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
De Buorren 66
9289 HH
Drogeham
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.