Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Glastuinbouwbedrijf Hopmans - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Gelders Eiland Gelders Eiland Biologische landbouw
Gerbranda State Gerbranda State Biologische landbouw
H.B.S. Nauta H.B.S. Nauta Biologische landbouw
Hamster Mieden Hamster Mieden Biologische landbouw

Glastuinbouwbedrijf Hopmans

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In een mooi natuurgebied ten zuiden van Bergen op Zoom heeft Rini Hopmans samen met zijn vrouw Jenny een biologische tuinbouwkas. Het bedrijf van Hopmans verbouwt in zijn kas biologische tomaten en komkommers. Van de komkommers verbouwt Hopmans ook een speciale nieuwe biologische komkommer; de oerkomkommer.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Huijbergsebaan 498
4625 DM
Bergen op Zoom
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.