Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Gerbranda State - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Geitenboerderij Vliek Geitenboerderij Vliek Biologische landbouw
Geitenhouderij van Tilburg Geitenhouderij van Tilburg Biologische landbouw
Glastuinbouwbedrijf Hopmans Glastuinbouwbedrijf Hopmans Biologische landbouw
H.B.S. Nauta H.B.S. Nauta Biologische landbouw

Gerbranda State

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Vlak onder de friese waddenkust bij Pietersbierum ligt het biologisch dynamische landbouwbedrijf Gerbranda State. Sinds 1990 boeren daar Asse en Veronica Aukes. In 2002 zijn Sander en Marjolein Koster in de vennootschap gekomen. Er zijn gemiddeld twee vaste medewerkers in dienst en door het jaar heen veel gelegenheidswerkers om al het werk rond te krijgen. Het bedrijf is 35 ha groot en kiest bewust voor verbreding van de landbouw. Zij ontwikkelde in de loop der jaren drie poten: akkerbouw/ vollegronds groente (pootaardappelen, bloemkool, wortelen, bieten en pompoenen), geitenhouderij (300 melkgeiten) en de zorgboerderij (dagbesteding voor diverse doelgroepen). Om de dagbesteding professioneel te kunnen aanbieden is in 2007 een prachtig houten "zorggebouw" neergezet. Begin 2008 heeft de Zorgboerderij het landelijk keurmerk voor Zorgboerderijen ontvangen.

http://www.gerbrandastate.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hoarnestreek 7-9
Pietersbierum
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.