Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Gelders Eiland - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Geitenboerderij Vliek Geitenboerderij Vliek Biologische landbouw
Geitenhouderij van Tilburg Geitenhouderij van Tilburg Biologische landbouw
Gerbranda State Gerbranda State Biologische landbouw
Glastuinbouwbedrijf Hopmans Glastuinbouwbedrijf Hopmans Biologische landbouw

Gelders Eiland

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In 1987 zijn Harmen en Carla Peters begonnen met hun fruitteeltbedrijf. Na enkele jaren op geïntegreerde wijze geteeld te hebben (d.w.z. minder chemische gewasbeschermings-middelen) werd in 1990 besloten biologisch te gaan telen. Nu is het hele bedrijf (13,4 ha) al jaren een biologisch fruitteeltbedrijf. Er worden appels en peren geteeld, een deel hiervan wordt verwerkt tot diverse producten zoals sappen stropen en compôtes. Harmen bemiddelt tevens voor afzetcombinatie Biofruit, waar 6 biologische fruittelers zijn aangesloten. Zo houdt hij feeling met de ontwikkelingen in de markt. Naast de eigen producten wordt er een uitgebreid assortiment biologische producten verkocht in de eigen winkel. Ook worden er verschillende open dagen georganiseerd, zodat iedereen kan zien hoe de teelt van appels en peren in zijn werk gaat.

http://www.gelderseiland.com

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Eltenseweg 1
6915 KA
Lobith
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.