Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Honingmagazijn- Epe

Ontmoet

honing_magazijn_gebouw

Bijenkasten, imkerbenodigdheden, rauwe honing en honingproducten, alles is te vinden bij het Honingmagazijn in Epe. Je kunt hier kennismaken met het Buckfast bijenvolk, een sterk en zachtaardig bijenras. Daarnaast kun je hier terecht voor allerlei cursussen, van bijenhouden, bijvriendelijk tuinieren tot korfvlechten.

Beleef de wereld van de bijen en alles daaromheen

honing_magazijn 

Op 25 juni bent u tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom bij het Honingmagazijn voor een rondleiding langs de bijenkasten en in het slingerlokaal, hoort u alles over bijen en het houden van bijen, kunnen kinderen kaarsen maken en kunt u een honinglekkernij proeven met een kop koffie of thee.

Wist u dat?

Een bijenvolk uit wel 80 duizend bijen kan bestaan, en per jaar wel 150 potten honing oplevert?

Tijden

Er zijn drie verschillende tijden waarop er een excursie van een uur plaatsvindt:10 uur11 uur12 uur

Omarm

potten_honing

Imkers Fraukje Bonnema en Eric van Leeuwen hebben van hun hobby hun beroep gemaakt, waaruit in 2007 Imkerij en Imkervakhandel het Honingmagazijn is ontstaan. Zowel op de Veluwe als op Terschelling houden ze voornamelijk Buckfast bijen. Bijen zijn extreem belangrijk voor de Nederlandse natuur. De Buckfast bijen zorgen voor de bestuiving van onze groenten en fruit.

Het doorgeven van kennis over bijen en bijenteelt is dan ook van wezenlijk belang. Wordt ook gegrepen door het bezige bijenvolk!

Locatie en informatie

Adres

Het Honingmagazijn
Tongerenseweg-Zuid 119
8162 SB Epe

 

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Aanmelden

Als Je wilt deelnemen aan een van de excursies is het aan te bevelen om Je aan te melden., er zijn per excursie circa 20 plaatsen. Je kunt je opgeven via honingmagazijn@hetnet.nl