Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

De Terp

is genomineerd voor de Triodos Hart-Hoofdprijs 2017

Eén met de natuur met energieneutrale pompoenteelt

De genomineerde biologische boerderij De Terp mag met recht een pompoenen en koeienwalhalla heten. Dat leest u goed, pompoenen en koeien gaan uitstekend samen. Samen op meer dan negentig hectare gezonde, vruchtbare grond.

  • De Terp is een gemengd landbouwbedrijf, biologische pionier van het eerste uur en combineert op een evenwichtige manier natuur, akkerland en veehouderij, waarbij de kringlopen van grondstoffen, voer en mest zoveel mogelijk worden gesloten.
  • Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag en verwerking van pompoenen, en werkt internationaal met import en export.
  • Er wordt energie- en CO2-neutraal gewerkt, door gebruik van verschillende energiebronnen, en er zijn meer dan 30.000 bomen zijn geplant voor vastlegging van 960 ton CO2.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies

Meer over De Terp

Jeroen Robbers van De Terp was vroeger altijd buiten te vinden. In 1985 begon hij biologisch landbouwbedrijf De Terp in Erichem. Zonder ervaring en met een heleboel idealisme. De Terp is een gemengd landbouwbedrijf en biologische pionier van het eerste uur. Robbers innoveert in de teelt, opslag en verwerking van biologische pompoenen. De boerderij combineert op een evenwichtige manier natuur, akkerland en vee, waarbij de kringlopen van grondstoffen, voer en mest zoveel mogelijk worden gesloten. Er wordt energie en CO2 neutraal gewerkt, er zijn meer dan 30.000 bomen geplant voor vastlegging van 960 ton CO2. Verschillende bronnen, onder andere warmte uit de pompoenen, dekken te totale stroom en warmte behoefte in de gebouwen en woonhuizen op het terrein van het bedrijf.

Ooit een pompoen bij de Albert Heijn gekocht? Grote kans dat die van De Terp komt. De koeien van De Terp zijn speciaal. Het zijn Limousin runderen die van oorsprong uit Frankrijk komen.

Wilt u meer weten over De Terp en de andere genomineerden voor de Hart-Hoofdprijs 2017?