Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentVuurtoreneiland

  • Brian Boswijk en Sander Overeinder
  • Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN, Amsterdam toon de kaart

Ontmoet

Ondernemer Brian Boswijk is, samen met zakelijk partner Sander Overeinder, de beheerder van Vuurtoreneiland. Hun doel is om met de herontwikkeling van het eiland deze unieke plek te behouden voor de toekomst, en toegankelijk te maken voor publiek. Maar tegelijkertijd gevoelsmatig niets te veranderen aan de, mede door de tijd gevormde, bijzondere karakteristieken van het eiland. Eigenaar van het eiland is Staatsbosbeheer en zij stelde als eis voor de exploitatie van dit bijzondere eiland dat het oude fort wordt opgeknapt en behouden blijft als cultureel erfgoed. En dat is wat Brian en Sander willen, een prachtig stuk cultureel erfgoed veilig stellen en mensen laten genieten hiervan, en van heerlijk eten.

Vuurtoreneiland is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2016

Beleef

U maakt kans op een zeer bijzondere beleving, Vuurtoreneiland en Triodos Bank verloten 74 keer een heerlijke lunch op dit unieke eiland. U kunt zich aanmelden voor 2 personen per adres, onder alle aanmeldingen verloten wij 37 tickets. Lunchen bij Vuurtoreneiland is geen gewone lunch maar meer een avontuurlijke minivakantie. De eilandervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar u met het historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland vaart. De boottocht heen en terug, inclusief rondleiding en lunch duurt ongeveer 4 uur. Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

Programma

  • 11.30 uur Boottocht naar het eiland vanaf het Lloyd Hotel
  • 12.30 uur Rondleiding op het eiland
  • 13.30 uur Lunch
  • 15.30 uur Terug naar de wal

Aanmelden

We verloten 37 tickets voor 2 personen onder alle aanmeldingen. Aanmelden is mogelijk tot 18 juni. Mocht u niet tot een van de gelukkigen behoren, dan kunt u zich nog aanmelden voor een van onze andere locaties die deelnemen aan de Hart-Hoofddag. Het is mogelijk om per IP-adres 1 keer mee te doen.

Omarm

Op dit moment is op Vuurtoreneiland nog alleen het zomerrestaurant in gebruik. Na de verbouwing van het fort zijn ook ‘s winters gasten te ontvangen. Er zal dan gekookt worden op houtvuur waarmee ook de ruimtes worden verwarmd.