Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentHet Utrechts Monumentenfonds

  • Hilde van Werven
  • Slachtstraat 5, 2513 BG, Utrecht toon de kaart

Ontmoet

Leer Hilde van Werven kennen op 25 juni. Zij is directeur van het Utrechts Monumenten Fonds en zet graag haar kennis en kunde in voor het behoud van het erfgoed van Utrecht. De stichting Utrechts Monumentenfonds waarborgt de monumentale kwaliteit van gebouwen door ze te kopen, restaureren, onderhouden en geschikt te maken voor bewoning en bedrijvigheid. Door excursies en lezingen geeft het UMF mensen inzicht in nut en noodzaak van het beschermen van het erfgoed in de binnenstad.

Beleef

Het Utrechts Monumentenfonds (UMF) is een stichting die bijdraagt aan het behoud van de oude binnenstad van Utrecht. In 2013 vierde het UMF alweer haar 70-jarig jubileum. Op 25 juni kunt u een Unieke wandeling maken met een gids langs Utrechts mooiste monumentale panden. Door gidsen van het UMF en ’t Gilde Utrecht wordt u in circa 1,5 uur meegenomen door de historische binnenstad van Utrecht en langs prachtige monumentale panden van het UMF.

Programma

  • 10.30-11.00 Ontvangst met koffie en iets lekkers (in cafe en filmtheater ’t Hoogt)
  • 11.00-12.30 Stadswandeling onder leiding van een gids
  • 12.30 Aankomst bij ’t Hoogt en afsluiting

  • 13.15 Ontvangst bij ’t Hoogt
  • 13.30-15.00 Stadswandeling onder leiding van een gids
  • 15.00-15.30 Borrel en wat lekkers bij ‘t Hoogt

Tijdens beide dagdelen worden dezelfde wandelingen georganiseerd. U kunt zich aanmelden voor de ochtend of de middag.

Meld u aan

Er is plaats voor 85 deelnemers per dagdeel, dus meld u snel aan. Aanmelden via een e-mail aan het UMF. Graag vernemen wij van u aan welke wandeling u deelneemt (ochtend of middag), het aantal personen, uw telefoonnummer en e-mailadres.

Omarm

Wist u dat het Utrechts Monumentenfonds (UMF) in totaal 120 panden beheert in Utrecht? Door het geven van informatie en het organiseren van excursies en lezingen wil het UMF zoveel mogelijk mensen overtuigen van het nut en de noodzaak van het behouden van de leefbaarheid en bewoonbaarheid van de binnenstad van Utrecht.

Bekijk het overzicht van panden die het Utrechts Monumenten Fonds beheert

Lees meer over stadsherstel en de activiteiten van Triodos Bank op dat vlak.

Praktische informatie

Route naar cafe en filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht Café en filmtheater ‘t Hoogt ligt in het centrum van Utrecht, vlakbij het Centraal Station en enkele parkeergarages.

Openbaar Vervoer

Vanaf het Centraal Station is ‘t Hoogt te voet in ongeveer 10 minuten goed bereikbaar: uitgang Hoog Catharijne / Vredenburg, door de Lange Viestraat, langs de Neude en de eerste straat rechts na de Neude (Slachtstraat), waar ‘t Hoogt na ongeveer 30 meter aan uw linkerhand ligt. Vanaf het Centraal Station is ‘t Hoogt ook bereikbaar met verschillende buslijnen, met als uitstaphalte Neude.

Auto

Filmtheater ’t Hoogt is met de auto beperkt te bereiken. Indien u via de A2 of A12 Utrecht binnenkomt, is het aan te raden uw auto te parkeren in de parkeergarages Kruisstraat, Paardenveld of Springweg. U volgt dan bij binnenkomst van de stad de parkeerroute Centrum. Indien u via de A27 of A28 Utrecht binnenkomt, kunt u het beste uw auto parkeren in de parkeergarage aan de Kruisstraat (achter de Stadsschouwburg). Om die te bereiken volgt u parkeerroute Centrum Oost.

Looproute vanaf parkeergarage Kruisstraat

Vanaf Parkeergarage Kruisstraat steekt u de Wittevrouwensingel over, passeert u aan de rechterhand de Stadsschouwburg en loopt u rechtdoor via de Nobelstraat en Janskerkhof tot het Neude. ‘t Hoogt ligt in de laatste straat links voor de Neude (Slachtstraat), waarin ‘t Hoogt na ongeveer 30 meter aan uw linkerhand ligt.

Looproute vanaf parkeergarage Q-Park La Vie

Via de St. Jacobsstraat komt u bij de (drukke) Lange Viestraat. Op de Lange Viestraat gaat u linksaf richting de Neude. Voorbij de Neude neemt u de eerste straat rechts (Slachtstraat) en vindt u ’t Hoogt na ongeveer 30 meter aan uw linkerhand.

Looproute vanaf parkeergarage Springweg

Verlaat de parkeergarage aan de achterzijde en loop onder de poort door. Aan de overkant van de Oudegracht gaat u linksaf, u komt dan op ‘t Wed. Vanaf hier steeds rechtdoor (afwisselend genaamd Lichte Gaard, Donkere Gaard en Vismarkt) tot de zijkant van het stadhuis. Hier gaat u rechtsaf en direct weer linksaf (Korte Minrebroederstraat). U gaat rechtdoor via het pleintje (Ganzenmarkt) de (smalle) Telingstraat in, ’t Hoogt ligt dan na ongeveer 100 meter aan uw rechterhand.