Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentStayokay Gorssel

Ontmoet

Stayokay Gorssel is gevestigd in ‘De Kleine Haar’. Het Rijksmonument is in 1910 geschonken door de Noorse koning aan het Nederlandse Koninklijk Huis. Nog steeds heeft het pand veel karakteristieke elementen, zoals de plafondschilderingen en de originele parketvloer. Bob Ermens is hostelmanager van Stayokay Gorssel en laat graag zien hoe ze bij Stayokay Gorssel continu actief manieren zoeken om duurzamer te ondernemen. Zo hebben zij bijvoorbeeld een kruidenpluktuin en een composter waarmee ze hun eigen compost maken voor de tuin. En ze zijn gestart met een project waarbij het plasticafval van de linnenleverancier retour wordt gestuurd waardoor er veel minder afval is.

Stayokay is de winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2016

Beleef

Nederland en water horen bij elkaar! Maar hoe kostbaar is ons (warme) water? Gaan we er ondanks de overvloed en beschikbaarheid wel zuinig mee om? Stayokay is trots partner van WaterSpaarders. Warm water verspillen is energie verspillen! En energie verspillen is slecht voor onze aarde; WaterSpaarders roept iedereen op korter te douchen.

Maak tussen 11.00 en 15.00 uur kennis met Stayokay Gorssel en WaterSpaarders. Tijdens een doorlopende activiteit maakt u een etiket voor op een fles doucheschuim. Bedenk een leuke spreuk of tekening om iedereen eraan te herinneren dat vijf minuten douchen lang genoeg is. Neem de fles mee naar huis en zet hem in de badkamer. Uiteraard zorgt Stayokay Gorssel voor een hapje en een drankje.

Omarm

Bij Stayokay wil men laten zien dat genieten van het leven heel goed samen gaat met aandacht voor mens en milieu. Alle MVO initiatieven hebben ze bij Stayokay verzameld onder de naam: ‘Goed bezig!’. Ieder hostel heeft ook een medewerker die naast zijn of haar eigen werkzaamheden optreedt als Goed bezig! ambassadeur. Gezamenlijk zoeken ze naar duurzame oplossingen rondom de thema’s afval, energie, water en gezondheid & welzijn.

Wist u dat …?

Niet alleen bij Stayokay zijn we op zoek naar “WaterSpaarders”; ook scholen kunnen dit project opnemen in hun lesprogramma of contact zoeken met een locatie van Stayokay om daar een workshop te volgen.

Praktische informatie

Routebeschrijving