Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentPiet Hein Eek

  • Piet Hein Eek
  • Halvemaanstraat 30, 5651 BP, Eindhoven toon de kaart
Aanmelden

Helaas zit dit programma vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Ontmoet

De sloophouten kast uit 1990 was Piet Hein Eeks reactie op de heersende hang naar perfectie. Hij wilde laten zien dat producten die niet perfect zijn, toch aan onze gevoelens van esthetiek en functionaliteit kunnen voldoen. Ook wilde hij een product ontwerpen dat met beperkte middelen te maken was, middelen die voor handen waren. De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke, maar eenvoudige, productieprocessen is een rode draad door het werk geworden. Nu is de variëteit in het werk groter door de gegroeide mogelijkheden. Het blijft een uitdaging het maximale uit de omstandigheden te halen. Dit denken past heel goed in deze tijd, waarbij we op zoek moeten naar minder belasting voor onze omgeving.

Beleef

Piet Hein Eek verzorgt persoonlijk een rondleiding (maximaal 35 personen) door het pand van meer dan 10.000 vierkante meter. De werkplaatsen (hout, staal, stoffeerderij, montage, spuiterij en keramiek) vormen het kloppend hart van het pand. Daaromheen zijn de kantoren, de showroom, de winkel, de galerie het restaurant, de opslag en emballage en ateliers. Na afloop kunt u een kop koffie of thee nuttigen met een heerlijk stuk taart.

Programma

  • 10.30 - 11.30 uur Rondleiding 1
  • 12.00 - 13.00 uur Rondleiding 2

Omarm

Piet Hein Eek is een van Nederlands meest beroemde ontwerpers, met klanten over de hele wereld. Om te begrijpen waar hij allemaal mee bezig is. is het zinvol om terug te gaan in de tijd. Toen heeft Eek keuzes gemaakt die nu achteraf cruciaal zijn gebleken voor de ontwikkeling van het bedrijf en ook van hemzelf als ontwerper. In plaats van puur als ontwerper te willen werken is hij begonnen met het produceren, distribueren en zelfs verkopen van onze eigen producten. Cruciaal voor deze beslissing was dat hij het leuk vindt om zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden te verrichten en ook onder de knie te krijgen. Dus in plaats van te specialiseren en allerlei kwaliteiten in te huren of te kopen is hij alles zelf gaan doen.

Aanmelden

Helaas zit dit programma vol. U kunt zich niet meer aanmelden.