Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentMaas theater en dans

  • Bernadette Stokvis
  • St. Jobsweg 3, 3024 EH, Rotterdam toon de kaart

Ontmoet

“Wij moeten echt anders leren denken. Omdenken noemen sommigen dat. Ik mocht in onze City of Dreams dromen, proeven, bouncen, dansen, maar moest ook door een andere bril durven te kijken. Echt iets durven veranderen. Dat gaat over het nu dus, over onszelf, over Maas bijvoorbeeld. Dat is nog best moeilijk en daar moet je dan ook een beetje gek voor durven zijn: a little crazy. Bernadette Stokvis is zakelijk directeur van Maas theater en dans en ‘a little crazy’ herself.

Beleef

Duimelot is een sfeervolle theatersolo voor dreumesen en peuters van twee en drie jaar door actrice, zangeres en maker Maud Dolsma. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

Programma

Het ochtendprogramma is vooral voor mensen met kleine kinderen, het middagprogramma vanaf 12.30 is voor iedereen leuk!

  • 10:00-10:30 Ontvangst
  • 10:30-11:00 Voorstelling Duimelot (2+) – max. 20 personen (speciaal geschikt voor kinderen)
  • 12:30-13:00 Rondleiding door Bernadette Stokvis (zakelijk directeur) – max. 30 personen (alle leeftijden)
  • 15:00-16:00 Openbare repetitie RPhO meets Maas (XL) – doorlopend in groepen van 10 personen (alle leeftijden)

Voor het ochtendprogramma is het fijn als er veel kleine kinderen zijn, voor het middagprogramma is iedereen van harte welkom.

Doorlopend koffie/thee, hapjes en drankjes.

Over voorstelling Duimelot

Duimelot geeft een slaapfeestje! Ze houdt heel erg van slapen, het liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. Je mag samen met Duimelot muziek maken, meezingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Kom je gezellig wegdromen bij de maan? Of door de lucht zwieren als een veertje? Je mag je knuffel meenemen.

Meer informatie over Duimelot

Maas theater en dans is ook bereikbaar op telefoonnummer 010-7070430 (ma-vr 9:00-17:00).

Omarm

Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers die theater en dans maken voor kinderen, jongeren en jong volwassenen. Het Maaspodium is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Het Maaspodium is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammeringen. Kijken, meedoen en zelf op het podium staan. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor de klas, kleine festivalacts en groot locatietheater, waarbij publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt.

Ben je fan van Maas en wil je graag persoonlijk op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen bij Maas en activiteiten in het Maaspodium? Dat kan! Meld je dan gratis aan als Maasfan, door een email te sturen met je naam en adres naar Maasfan o.v.v. Maasfan.

Praktische informatie

Parkeren

In het Lloydkwartier is er bijna altijd voldoende parkeergelegenheid. In de straten rondom het Maaspodium is het betaald parkeren van ma t/m za 9:00 – 18:00 uur. Let op: je kan hier uitsluitend betalen met de chipknip, de prepaid chipknip of je mobiele telefoon. Ook kan er met een creditcard (Mastercard/Visa) betaald worden. Het is NIET mogelijk om met muntgeld of pinpas te betalen. Je kan ook gebruikmaken van parkeergarage Q-Park Schiecentrale op enkele minuten lopen van ons theater. Hier kan je betalen met pinpas, chipknip of creditcard._

Bereikbaarheid met de tram

Vanaf Centraal Station tram 8 richting Spangen, halte Pieter de Hoochweg. Vanaf de halte zie je het Maaspodium en is het nog enkele minuten lopen.

Bereikbaarheid met de metro

Vanaf Centraal Station metro richting De Akkers of Slinge, overstappen op station Beurs en daar de metro richting Schiedam nemen. Uitstappen bij metrostation Coolhaven, de brug oversteken rechtdoor lopen naar de Westzeedijk. Daar zie je het Maaspodium links aan de overkant van de weg liggen. Vanaf metrohalte Coolhaven is het Maaspodium 10 minuten lopen.

Bereikbaarheid met de watertaxi

Met de watertaxi kan je naar halte Mullerpier. Vanaf deze halte is het twee minuten lopen naar het Maaspodium. Informatie watertaxi.