Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentHet KasHuis

  • Thomas Dill en Gerald Lindner
  • Hulstweg 17, 1032 LB, Amsterdam toon de kaart

Ontmoet

Meer dan vier jaar geleden besloten architect Thomas Dill en ontwerper/constructeur Gerald Lindner een zelfbouwkavel te kopen om hun droomhuis te bouwen: het KasHuis. Dit unieke huis bestaat voor een groot gedeelte uit serres. Door gebruik te maken van de techniek die in kassen wordt toegepast kan de woning bijna helemaal zelfvoorzienend in energie zijn. Op het dak liggen zonnepanelen en aan de zuidgevel zonnecollectoren waarvan de energie van de zomermaanden kan worden opgeslagen voor de winter. En laat de zon zich helemaal niet zien, dan is er een houtpelletkachel die de woning kan verwarmen. De woning in opgedeeld in twee woningen: een voor het gezin van Gerard en een voor het gezin van Thomas.

Beleef

Tijdens de Hart-Hoofddag bent u in de gelegenheid een kijkje te nemen in deze bijzondere woningen. Het kasHuis is nog niet klaar, maar hierdoor is de bijzondere constructie goed te zien. Door het huis heen vindt u borden met informatie over het ontstaan van de woning. En natuurlijk kunt u vragen stellen aan de toekomstige bewoners van de woning.

Programma

10.00 – 15.30 ontvangst met koffie, thee en wat lekkers

U kunt de woning zelf bezichtigen. De bewoners zijn aanwezig om antwoord te geven op uw vragen.

Omarm

De kaswoning is niet alleen bijzonder door de constructie. De bouwers hebben veel duurzaamheidsmaatregelen genomen. Zo wordt het regenwater opgevangen om te worden hergebruikt voor de vele planten die de woning straks sieren en is de woning van zoveel mogelijk duurzame materialen gebouwd. Alles om zoveel mogelijk energie te besparen. Loop door de woning en voel waarom wonen in een kas zo bijzonder is.

Praktische informatie

Routebeschrijving

Het KasHuis is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Met de auto

Komt u met de auto? Neem dan op de ring van Amsterdam de S-117 Landsmeer. Vanuit daar kunt u het beste uw navigatiesysteem volgen. Het KasHuis ligt tegenover bouwmarkt Karwei. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het KasHuis.

Met het openvaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer? Stap dan uit bij de bushalte aan de Klaprozenweg. Vanaf de bushalte is het nog twee minuten lopen naar het KasHuis. Het KasHuis ligt tegenover bouwmarkt Karwei.