Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Het Honingmagazijn

  • Fraukje Bonnema en Eric van Leeuwen
  • Tongerenseweg-Zuid 119, 8162 SB, Epe toon de kaart

Ontmoet

Imkers Fraukje Bonnema en Eric van Leeuwen hebben van hun hobby hun beroep gemaakt, waaruit in 2007 Imkerij en Imkervakhandel het Honingmagazijn is ontstaan. Zowel op de Veluwe als op Terschelling houden ze voornamelijk Buckfast bijen. Bijen zijn extreem belangrijk voor de Nederlandse natuur. De Buckfast bijen zorgen voor de bestuiving van onze groenten en fruit. Het doorgeven van kennis over bijen en bijenteelt is dan ook van wezenlijk belang. Wordt ook gegrepen door het bezige bijenvolk!

Beleef

Op 25 juni bent u tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom bij het Honingmagazijn voor een rondleiding langs de bijenkasten en in het slingerlokaal, hoort u alles over bijen en het houden van bijen, kunnen kinderen kaarsen maken en kunt u een honinglekkernij proeven met een kop koffie of thee.

Programma

Om 10.00 uur, om 12.00 uur en om 14.00 uur is er een excursie van een uur. Leer alles over het leven van de bij en het ambacht van de imker.

Aanmelden

Als u wilt deelnemen aan een van de excursies is het aan te bevelen u aan te melden. Er zijn per excursie circa 20 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan op Honingmagazijn onder vermelding van uw e-mailadres en/of telefoonnummer, het aantal deelnemers en het gewenste tijdstip.

Omarm

Bijenkasten, imkerbenodigdheden, rauwe honing en honingproducten, alles is te vinden bij het Honingmagazijn. U kunt hier kennismaken met het Buckfast bijenvolk, een sterk en zachtaardig bijenras. Daarnaast kunt u hier terecht voor allerlei cursussen, van bijenhouden, bijvriendelijk tuinieren tot korfvlechten.

Wist u dat …?

Een bijenvolk uit wel 80 duizend bijen kan bestaan, en per jaar wel 150 potten honing oplevert?

Praktische informatie

Er is voldoende parkeergelegenheid.