Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentGenneper Hoeve en Stadsbakkerij Broodt

  • Age Opdam en Mirjam Matze
  • Tongelreeppad 1, 5644 RZ, Eindhoven toon de kaart

Ontmoet

De Genneper Hoeve is een biologische stadsboerderij gelegen op landgoed Gennep in Eindhoven. Het bedrijf wordt gerund door Age Opdam en Mirjam Matze. Met organische mest van eigen koeien en veel gras/klaver op het land willen Age en Mirjam een rijk bodemleven stimuleren, omdat je hiermee gezonde planten en dieren krijgt. Op de Genneper Hoeve kan Mirjam aan het publiek laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd en kan ze haar verhaal kwijt over voeding en leef- en eetgewoontes. Dagelijks geniet ze van haar werk in de kaasmakerij en de verkoop van boerderijproducten en is ze iedere keer verwonderd over het proces waarbij van romige melk goudgele kaas ontstaat. Die liefde proef je in de kaas.

Op het terrein van de Genneper Hoeve presenteert hart-en-hoofd-bakker Dido van Klinken zich. Hij is met een kraam aanwezig om zelf te vertellen hoe hij zijn hart en hoofd verloor aan brood bakken en hoe dat leidde tot de Eindhovense, 100% biologische Stadsbakkerij Broodt. Er kan natuurlijk ook geproefd worden van het broodt en de andere producten van de bakkerij.

Beleef

Dompel je een dag lang onder in het biologisch bedrijf, leer meer over biologisch boeren en het historische beeklandschap rondom de Genneper Hoeve, waarbij je dit leven ook kunt proeven in de lekkernijen en de lunch die geserveerd wordt, met brood van Stadsbakkerij Broodt.

Programma

  • 10:30 Ontvangst met koffie, thee, koek
  • 11:00 1e rondleiding
  • 12:15 Boerenlunch met brood van Stadsbakkerij Broodt
  • 13:15 2e rondleiding
  • 14:30 Afsluiting met sapje en hapje
  • 15:00 Einde

Het programma bestaat uit twee rondleidingen met tussendoor een heerlijke boerenlunch gemaakt van eigen producten. Een van de rondleidingen gaat over het eigen erf, waarbij het thema ‘biologische landbouw in brede zin’ is. De andere rondleiding gaat naar de omgeving en de cultuurhistorie hiervan, de watermolen en de samenwerking met zorg. Voor kinderen is eventueel een aparte activiteit mogelijk, bijvoorbeeld aardappels rooien, koken en opeten.

Er kunnen maximaal 70 personen deelnemen. De locatie is redelijk rolstoelvriendelijk. Houd rekening met kleding en schoenen.

Let op: u parkeert bij de Parking Genneper Parken op de Antoon Coolenlaan. Bij de boerderij kunt u niet parkeren.

Omarm

Op het bedrijf zijn er rond de 40 melkkoeien, varkens, kippen, tuinbouw en akkerbouw met granen. Daarnaast is er een boerderijwinkel waar heerlijke producten te koop zijn, zoals de eigengemaakte boerenkaas en ook brood van Stadsbakkerij Broodt.

Wist u dat?

De Genneper Hoeve op 12 mei is aangewezen als Geluksplek van Eindhoven? Dit samen met nog 24 andere bijzondere locaties waar je gelukkig van wordt!

Lees meer over de Genneper Hoeve http://www.genneperhoeve.nl