Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentDomein Hof te Dieren, wijngaard

  • Youp Cretier
  • Arnhemsestraatweg 16, 6953 AX, Dieren toon de kaart

Ontmoet

Ontmoet Youp Cretier die van zijn hobby – wijn maken - zijn beroep maakte. En daarvoor hoefde hij niet eens naar Frankrijk te verhuizen. Aan de rand van het Gelderse Dieren ligt de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Sinds 2004 verbouwen Youp en Riet Cretier hier druiven die zij tot mooie wijnen en heerlijke distillaten maken. De wijngaard is aan drie zijden omsloten door een bakstenen muur uit 1885. De noord- en westenwinden hebben hierdoor nauwelijks vat op de wijnranken en dat betekent hogere temperaturen. De biologische wijngaard kent negen soorten druiven en in totaal 6.000 druivenstokken.

Beleef

Geniet van een persoonlijke rondleiding over de wijngaard met als afsluiting een wijnproeverij met drie wijnen/likeuren.

Programma

  • 10:00-11:30 uur ontvangst met koffie, thee en gebak, rondleiding en wijnproeverij
  • 12:30-14:00 uur ontvangst met koffie, thee en gebak, rondleiding en wijnproeverij
  • 15:00-16:30 uur ontvangst met glas druivensap, rondleiding en wijnproeverij

Geef in uw aanmelding aan met hoeveel personen u wilt deelnemen aan de rondleidingen en proeverijen. Wilt u hierbij ook aangeven welk tijdstip uw voorkeur heeft.

Na afloop kunt u gerust nog nagenieten op het terras en wanneer u naar huis toe gaat, kunt u een speciaal actiepakket met 3 wijnen kopen in de winkel. Zo kunt u thuis nog verder genieten.

Omarm

U bent het hele jaar door welkom op het domein. In de wintermaanden organiseert Youp workshops druiven snoeien. Het gehele jaar door verkopen ze druivenplanten en zomers is er de landgoedmarkt. U kunt uw favoriete wijn ook eenvoudig via de webwinkel bestellen en thuis laten bezorgen. www.domeinhoftedieren.nl

Wist u dat

Een aantal van de wijnen is bekroond met prijzen. Restaurants in de omgeving schenken rode, witte en rosé van Domein Hof te Dieren bij het diner.

Praktische informatie

Routebeschrijving auto

Onze wijngaard ligt tussen Dieren en Ellecom aan de parallelweg. U mag hier met de auto gewoon rijden. Instellen op Dieren, Arnhemsestraatweg 14. Let op: U bent al gearriveerd als de navigatie nog circa 300 meter te gaan aangeeft (ingang het grote smeedijzeren hek).

Vanaf Arnhem (Velperbroek):

De A348 afrijden, aan het eind linksaf de N48. Op de T-splitsing bij de stoplichten rechtsaf richting Dieren. Vervolgens 2e stoplicht rechts (let op: eerste is alleen voor overstekende fietsers) en DIRECT weer rechts de parallelweg op (u rijdt nu terug langs de weg waar u zojuist vandaan kwam). Circa 400 m doorrijden dan ziet u aan de linkerkant een groot smeedijzeren hek in een hoge muur. Hiervoor kunt u parkeren.

Vanaf Doetinchem/ Doesburg:

De N48 van Doetinchem via Keppel, Hummelo en Drempt naar Doesburg. IJsselbrug bij Doesburg over richting Dieren. Op de T-splitsing bij de derde stoplichten rechtsaf richting Dieren. Vervolgens 2e stoplicht rechts (let op: eerste is alleen voor overstekende fietsers) en DIRECT weer rechts de parallelweg op (u rijdt nu terug langs de weg waar u zojuist vandaan kwam). Circa 400 m doorrijden dan ziet u aan de linkerkant een groot smeedijzeren hek in een hoge muur. Hiervoor kunt u parkeren.

Vanaf Zutphen:

Via Leuvenheim door Spankeren naar Dieren. Dieren doorrijden. Bij afslag Olburgen / stoplichten linksaf en DIRECT na 10 m. rechts de parallelweg op. Circa 400 m doorrijden dan ziet u aan de linkerkant een groot smeedijzeren hek in een hoge muur. Hiervoor kunt u parkeren.

Routebeschrijving per trein

Aankomst op NS-intercitystation Dieren. Station uit richting bussen/Dieren Zuid, oversteken bij stoplichten en rechtsaf. Circa 900 meter lopend richting Ellecom (weg blijven volgen).

Routebeschrijving per bus

Aankomst bij halte Het Rhedens, Doesburgsedijk in Dieren. Circa 400 meter lopend richting Ellecom, of halte station Dieren, circa 900 meter lopend richting Ellecom.