Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontentClaudy Jongstra

Ontmoet

Claudy Jongstra maakt expressieve textiele werken die zich kenmerken door het gebruik van natuurlijke materialen en een grote mate van tactiliteit. De toonaangevende kunstenares en ontwerpster werkt samen met nationaal en internationaal vermaarde kunstenaars, modeontwerpers en architecten en haar werk is opgenomen in belangrijke (inter)nationale museumcollecties. De tentoonstelling Ancient Light Fries Museum geeft een inkijk in de wereld van Claudy Jongstra: haar inspiratiebronnen en drijfveren, haar intuïtieve en duurzame creatieve proces en toont ook nieuw werk.

Beleef

Het Fries Museum heeft de grootste collectie werk van Claudy Jongstra. In de hal van het Fries Museum is één van haar grootste werken permanent te zien; een monumentale en beeldbepalende mural dat zij speciaal in 2013 voor het nieuwe pand heeft gemaakt.

Programma

Tussen 12.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom in het Fries Museum en kunt u de expositie van haar bekijken. Koffie, thee en iets lekkers staat voor u klaar.

  • 13.00 uur - Lezing Claudy Jongstra in de filmzaal van het Fries Museum
  • 15.00 uur - Lezing Claudy Jongstra in de filmzaal van het Fries Museum

Het Fries Museum is geopend tot 17.00 uur

Omarm

Het creatieve proces krijgt in de tentoonstelling ruime aandacht. Te zien zijn schetsen, proeven en foto’s van het maakproces van de mural voor het San Francisco Museum of Modern Art, van de kostuums voor Star Wars en van het project Farm of the World, één van de hoofdprojecten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Ook vervaardigt Jongstra voor deze tentoonstelling een groot nieuw werk waarbij ze zich laat inspireren door de seizoenen. Hiermee neemt zij afstand van haar bestaande viltwerk en kiest ze een nieuwe richting met ruimtelijke textiele werken. De tentoonstelling is ontworpen door Irma Boom en Barend Koolhaas en is gecureerd door Jorn Konijn.

Wist u dat…?

Claudy Jongstra nationale en internationale bekendheid geniet. Haar werk is over de hele wereld te zien en is opgenomen in verschillende collecties, waaronder in die van het Stedelijk Museum, Triodos Bank, het Rijksmuseum, het Victoria & Albert Museum London en het San Francisco Museum of Modern Art.

Praktische informatie

Routebeschrijving openbaar vervoer

Het Fries Museum bevindt zich in het centrum van Leeuwarden op 5 minuten loopafstand van het trein- en busstation. U kunt uw route naar station Leeuwarden plannen met <a href=”https://www.9292.nl>website 9292</a>.

Looproute van het station

Vanaf het station steekt u de weg over naar de Sophialaan. Loop alsmaar rechtdoor via de Prins Hendrikstraat naar het Wilhelminaplein. Aan uw rechterhand vindt u het museum op het plein.

Routebeschrijving fiets

U kunt uw fiets gratis in de fietsenstalling op het Zaailand plaatsen.

Routebeschrijving auto

Met de auto volgt u de P-route naar parkeergarage het Zaailand naast het museum. U kunt hier iedere dag van de week 24 uur per dag terecht. Parkeren kost maximaal €7,50 per dag. In parkeergarage Zaailand zijn meerdere parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden, dicht bij de opgang. Via de opgang komt u direct in de museumhal.