Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Alles wat je aandacht geeft groeit

In een tijd van economische krimp, zien we overal om ons heen maatschappelijke groei. Want groei gaat over veel meer dan cijfers alleen. Je kunt bijvoorbeeld gezonder voedsel laten groeien. Of zelfvertrouwen. Je kunt iets laten groeien door iets juist niet te doen. En iets groot laten worden door het klein te houden. Je kunt groeien door te delen. En zelfs door minder geld uit te geven. Groei is dan niet abstract meer, maar heel dichtbij. Eigenlijk is het heel simpel: alles wat je aandacht geeft, groeit.

Steeds meer ondernemers laten zien dat financieel en maatschappelijk rendement heel goed samen gaan. Bijvoorbeeld zorgondernemers die aandachtige, menswaardige zorg bieden. Of aan een bedrijf als Nukuhiva, met twee hippe winkels voor fair trade kleding in Amsterdam en Utrecht. Afgelopen jaar wonnen ze de Hart-Hoofdprijs: de publieksprijs van Triodos Bank voor de meest inspirerende en vernieuwende duurzame ondernemer. Die prijs werd uitgereikt voorafgaand aan de Hart-Hoofddag, met dit jaar ruim 2.000 bezoekers. Tijdens dit jaarlijkse evenement staat de persoonlijke ontmoeting met Triodos Bank en onze klanten centraal. Hierdoor kunnen spaarders zich letterlijk verbonden voelen met de ondernemers die wij met hun geld financieren.

Talloze ondernemers maken, net als wij zelf, deel uit van de sterk groeiende beweging die gericht is op een positieve verandering in de samenleving. Komend jaar gaan we ons nog duidelijker aan deze beweging verbinden. Omdat we dé bank willen zijn van duurzame ondernemers in Nederland. Natuurlijk blijven we daarnaast investeren in de verdere verbetering van ons aanbod. In 2013 deden we dat bijvoorbeeld door als eerste bank in Nederland een hypotheek te introduceren voor duurzame woningen. Ook hebben we dit jaar onze relaties weer aangeboden mede-eigenaar te worden van Triodos Bank. Het resultaat was een succesvolle emissie van certificaten van aandelen Triodos Bank. Hiermee kunnen wij weer meer inspirerende en duurzame ondernemers financieren en we bedanken iedereen voor het vertrouwen in onze bank.

Je zou kunnen stellen dat Nederland groeit als nooit te voren. Dat is misschien een verrassende constatering in tijden van economische crisis. Maar als je er even over nadenkt, is het helemaal niet zo gek. Want inderdaad: groei gaat over veel meer dan cijfers alleen. De ondernemers en projecten in het financiële jaaroverzicht illustreren dat op een mooie manier.

Matthijs Bierman
Directeur Triodos Bank Nederland

Matthijs Bierman

FJO 2013 portret Matthijs Bierman

BEKIJK HIER ONZE KIJK OP GROEI

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Financieel Jaaroverzicht 2013

U kunt uw persoonlijke Financieel Jaaroverzicht over 2013 inzien door in te loggen in Internet Bankieren.