Uw Internet Zaken Rekening in 5 stappen

 

 • Voordat u begint

  Triodos Bank is dé bank voor ondernemers en organisaties die passen bij onze missie om geld te laten werken voor een mooiere samenleving. Bekijk onze heldere criteria(PDF)

  Voor de aanvraag van een Internet Zaken Rekening heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Uw KvK-nummer.
  • De geboortedatum en het e-mailadres van de uiteindelijk belanghebbende(n)* van de gebruiker(s) van de rekening en de tekenbevoegde(n).
  • UW SBI-code (Standaard Bedrijfsindeling), te vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel.
  • Uw statuten en/of uw VOF-/Maatschapscontract

  De aanvraag wordt gestart door één persoon. In een later stadium worden alle gebruikers en uiteindelijk belanghebbenden* apart per e-mail benaderd om de aanvraag te voltooien. In de onderstaande stappen leest u daar meer over.

  * Uiteindelijk belanghebbenden (UBO's)
  De uiteindelijk belanghebbenden zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over de organisatie. Ook de personen die minimaal 25% van de stemmen kunnen uitoefenen bij besluitvorming over het wijzigen van de statuten.

  Uiteindelijk belanghebbenden bij stichtingen en verenigingen
  Bij stichtingen en verenigingen zijn de uiteindelijk belanghebbenden:

  • Oprichters die momenteel betrokken zijn bij de organisatie
  • Bestuurders conform KvK of de statuten
  • Begunstigden of personen voor wie de organisatie hoofdzakelijk is opgericht of werkzaam is
  • Personen die op een andere manier uiteindelijke zeggenschap hebben over de organisatie
 • Start uw aanvraag

  U start uw aanvraag via onze website. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Versturen.


  Bij het invullen van de gegevens geeft u ook een contactpersoon op. Deze rondt de aanvraag af namens uw organisatie. Hij of zij is er ook verantwoordelijk voor dat alle UBO's en tekenbevoegden alle stappen van de aanvraag doorlopen.

 • Beheer uw aanvraag in onze aanvraagomgeving

  Als u op Versturen heeft geklikt, ontvangt u een activatiecode op het door u opgegeven e-mailadres. Hiermee kunt u inloggegevens aanmaken voor onze online aanvraagomgeving, waar uw rekeningaanvraag verder afgerond kan worden.

  Nadat u in de online omgeving alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden heeft opgegeven, ontvangen zij een controlegetal waarmee zij hun persoonlijke inloggegevens kunnen aanmaken. Zij loggen hiermee zelf in om hun gegevens te uploaden en hun gedeelte van de aanvraag te voltooien.

  Bent u al klant bij Triodos Bank? Dan kunt u nadat u de activatiecode heeft ontvangen met uw Identifier inloggen in onze aanvraagomgeving.

 • Stuur uw gegevens op

  Voor alle rechtsvormen (behalve eenmanszaken) uploadt de contactpersoon de oprichtingsakte/statuten, voorzien van notariële kenmerken. Bij een maatschap voldoet het contract.
  Ook logt iedere tekenbevoegde en uiteindelijk belanghebbende in op de aanvraagomgeving om:

  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs te uploaden.
  • een identificatiestorting van 0,01 euro te doen. Dit kan via iDeal vanaf een persoonlijke bankrekening, of door zelf te storten (bijvoorbeeld bij een buitenlandse rekening).
  • Akkoord te gaan met de voorwaarden van Triodos Bank

  Nadat alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden bovenstaande stappen hebben doorlopen, kunt u de aanvraag versturen.

 • Verwerking van uw aanvraag

  Nadat de aanvraag voltooid en verstuurd is, nemen wij hem in behandeling. Bij het openen van een zakelijke rekening toetsen wij altijd eerst met wie we zaken doen. Daarmee willen we voorkomen dat onze bank wordt misbruikt voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. Daarom vragen wij u om u te identificeren en toetsen we de integriteit van uw bedrijf en de mensen die nauw bij het bedrijf betrokken zijn. Soms vragen we hiervoor aanvullende informatie op. Deze informatie hebben wij nodig om uw aanvraag succesvol af te ronden.

  Inloggegevens
  Nadat wij uw aanvraag verwerkt hebben en deze akkoord hebben bevonden, ontvangt u van ons een e-mail waarin staat waar u uw rekeningnummer kunt vinden. Daarnaast ontvangen alle gebruikers hun Identifier en bijbehorende pincode in aparte brieven binnen enkele dagen na het openen van de rekening.

  Heeft u ook een Wereldpas aangevraagd? Deze sturen wij u ook per post. De bijbehorende pincode ontvangt u een dag later in een aparte brief.