Uw Internet Zaken Rekening in 5 stappen

 

 • Voordat u begint

  Voor de aanvraag van een Internet Zaken Rekening heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Uw Kamer van Koophandel-nummer.
  • De geboortedata en e-mailadressen van de gebruikers van de rekening.
  • De geboortedata en e-mailadressen van de uiteindelijk belanghebbende(n)* van uw organisatie.
  • De geboortedatums en e-mailadressen van de mensen die tekenbevoegd zijn op uw rekening. 

  * Uiteindelijk belanghebbenden (UBO's)
  De uiteindelijk belanghebbenden zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over de organisatie. Ook de personen die minimaal 25% van de stemmen kunnen uitoefenen bij besluitvormingen over het wijzigingen van de statuten.

  Uiteindelijk belanghebbenden bij stichtingen en verenigingen
  Bij stichtingen en verenigingen zijn de uiteindelijk belanghebbenden:

  • Oprichters die momenteel betrokken zijn bij de organisatie
  • Bestuurders conform KvK of de statuten
  • Begunstigden of personen voor wie de organisatie hoofdzakelijk is opgericht of werkzaam is
  • Personen die op een andere manier uiteindelijke zeggenschap hebben over de organisatie

   

 • Start uw aanvraag

  Klik op de button onderaan dit overzicht en start uw aanvraag. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Versturen.


  Bij het invullen van de gegevens geeft u ook een contactpersoon op. Deze rondt de aanvraag af namens uw organisatie. Hij of zij is er ook verantwoordelijk voor dat alle UBO's en tekenbevoegden alle stappen van de aanvraag doorlopen.

   

 • Beheer uw aanvraag in onze aanvraagomgeving

  Als u op Versturen heeft geklikt, ontvangt u een activatiecode op het door u opgegeven e-mailadres. Hiermee kunt u inloggegevens aanmaken voor onze online aanvraagomgeving, waar uw rekeningaanvraag verder afgerond kan worden.

  Nadat u in de online omgeving alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden heeft opgegeven, ontvangen zij een controlegetal waarmee zij hun persoonlijke inloggegevens kunnen aanmaken.

  Bent u al klant bij Triodos Bank? Dan kunt u nadat u de activatiecode heeft ontvangen met uw Identifier inloggen in onze aanvraagomgeving.

   

 • Stuur uw gegevens op

  Voor alle rechtsvormen (behalve eenmanszaken) uploadt de contactpersoon de oprichtingsakte/statuten, voorzien van notariële kenmerken. Bij een maatschap voldoet het contract.
  Ook logt iedere tekenbevoegde en uiteindelijk belanghebbende in op de aanvraagomgeving om:

  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs te uploaden.
  • een identificatiestorting van 0,01 euro te doen. Dit kan via iDeal vanaf een persoonlijke bankrekening, of door zelf te storten (bijvoorbeeld bij een buitenlandse rekening).
  • Akkoord te gaan met de voorwaarden van Triodos Bank

  Nadat alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden bovenstaande stappen hebben doorlopen, kunt u de aanvraag versturen.

   

 • Verwerking van uw aanvraag

  Er is veel vraag naar onze duurzame zakelijke rekeningen. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Een gevolg hiervan is wel dat het langer duurt. Doet u een aanvraag voor een eenmanszaak, dan kunt u binnen twee weken gebruikmaken van uw zakelijke rekening. Voor overige rechtsvormen kan de doorlooptijd oplopen tot twee maanden.

  Bij het openen van een zakelijke rekening toetsen wij altijd eerst met wie we zaken doen. Daarmee willen we voorkomen dat onze bank wordt misbruikt voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. Daarom vragen wij u om u te identificeren en toetsen we de integriteit van uw bedrijf en de mensen die nauw bij het bedrijf betrokken zijn. Soms vragen we hiervoor aanvullende informatie op.

  Inloggegevens
  Nadat wij uw aanvraag verwerkt hebben, ontvangt u van ons een e-mail waarin staat waar u uw rekeningnummer kunt vinden. Daarnaast ontvangen alle gebruikers hun Identifier en bijbehorende pincode in aparte brieven binnen enkele dagen na het openen van de rekening.

  Heeft u ook een Wereldpas aangevraagd? Deze sturen wij u ook per post. De bijbehorende pincode ontvangt u een dag later in een aparte brief.