Duinwijck Gasvrij is een project om 38 woningen en een utiliteitsgebouw gasvrij te maken. De woningen zijn verschillend in aard: vrijstaand, rijwoningen en appartementen, zowel huur en koop.

Nu wordt de wijk via een warmtenet en twee gasketels van warmte voorzien. Dat leidt tot een verbruik van ongeveer 85.000 m3 gas of 3.000 GJ of 830.555 kWh per jaar met een uitstoot van 153 ton CO2.

Het warmtenet is eigendom en bezit van NUON/Vattenfall. Zij hebben aangegeven van dit warmtenet af te willen omdat het niet in de warmtestrategie van grootschalige warmtenetten past.

De gemeente en een groep bewoners hebben het initiatief genomen om te onderzoeken wat de stand van zaken van het warmtenet is en hoe dat kan worden gemoderniseerd richting zowel gas- als CO2-vrij.

Dat lukt door de inzet van warmtecollectie en de aankoop van volledig groene stroom bij de lokale energiecoöperatie. Vattenfall heeft kennis genomen van de bevindingen en heeft ingestemd met modernisering van het net voor dat het net wordt overgedragen aan een volgende partij.

Actie

15% korting op onze producten voor andere Triodosklanten.

lagomfilm.com

Ondernemers Made for Change

Platform voor klimaatactie

Wil jij je CO2-voetafdruk verlagen? Met jouw geld bijdragen aan een beter klimaat? We helpen je graag. Daarom zijn we gestart met Ondernemers Made for Change. Op dit platform vind je producten en diensten van ondernemers uit de Triodoscommunity die bijdragen aan een beter klimaat. Check ook hun tijdelijke aanbiedingen speciaal voor jou als onderdeel van onze beweging voor positieve verandering.

Bekijk het overzicht​​​​​​

De informatie op deze pagina is afkomstig van de (website van de) ondernemer. Triodos Bank is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de klimaatclaim van de ondernemer.