Een derde van de wereldbevolking kookt op open vuur. Jaarlijks overlijden ruim 4 miljoen mensen aan ‘huishoudelijke’ rook. Ook de ecologische schade is enorm door ontbossing, onnodige CO₂-uitstoot en ‘black carbon’-luchtvervuiling. 

In India (en binnenkort Afrika) maakt BlueMatch lokaal heel efficiënte, degelijke kooktoestellen die rookvrij branden op pellets vervaardigd van landbouwafval. 

Bijdragen kan door een sponsorbedrag over te maken waarmee een EcoStove bereikbaar wordt voor de allerarmsten. Een investering in één EcoStove kost €100,- en levert een hoog en veelzijdig rendement op.

Actie

Help gezinnen met een zeer kleine beurs om rookvrij te koken. Met uw bijdrage subsidieert u een EcoStove. Een zeer efficiënt en energiezuinig kooktoestel. Daarmee kunnen families de stap maken van koken op houtvuur of houtskool naar rookvrij koken. Dat spaart levens, verbetert de conditie en gezondheid, en u draagt effectief bij aan het verminderen van de opwarming van ons klimaat.

Doneer voor een EcoStove

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring >

india.bluematch.org

Ondernemers Made for Change

Platform voor klimaatactie

Wil jij je CO2-voetafdruk verlagen? Met jouw geld bijdragen aan een beter klimaat? We helpen je graag. Daarom zijn we gestart met Ondernemers Made for Change. Op dit platform vind je producten en diensten van ondernemers uit de Triodoscommunity die bijdragen aan een beter klimaat. Check ook hun tijdelijke aanbiedingen speciaal voor jou als onderdeel van onze beweging voor positieve verandering.

Bekijk het overzicht​​​​​​

De informatie op deze pagina is afkomstig van de (website van de) ondernemer. Triodos Bank is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de klimaatclaim van de ondernemer.