Met de techniek kan de beschikbaarheid van een windturbines, en dus de opwek van groene stroom, gemaximaliseerd worden. Dit in tegenstelling tot conventionele inspecties, veelal met drones, waarbij windturbines worden stilgezet. 

Het systeem bestaat in het kort uit een camerasysteem dat op de grond voor de turbine wordt geplaatst. Met behulp van sensoren wordt de afmeting en de omwentelingssnelheid van de rotor bepaald.

Vervolgens draait het camerasysteem mee en maakt het gedetailleerde foto’s van de bladen (blade tracking) die dienen ter beoordeling van de technische staat ervan.

Ondernemers Made for Change

Platform voor klimaatactie

Wil jij je CO2-voetafdruk verlagen? Met jouw geld bijdragen aan een beter klimaat? We helpen je graag. Daarom zijn we gestart met Ondernemers Made for Change. Op dit platform vind je producten en diensten van ondernemers uit de Triodoscommunity die bijdragen aan een beter klimaat. Check ook hun tijdelijke aanbiedingen speciaal voor jou als onderdeel van onze beweging voor positieve verandering.

Bekijk het overzicht​​​​​​

De informatie op deze pagina is afkomstig van de (website van de) ondernemer. Triodos Bank is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de klimaatclaim van de ondernemer.