Wij willen met bamboe een positieve bijdrage leveren:

  • Aan de levensstandaard in Ghana
  • Aan het wereld-milieuvraagstuk
  • aan een meer duurzame maatschappij

Daarnaast besteden wij 25% van onze winst aan het uitdelen van cook stoves die met onze bamboepallets een betere verbranding garanderen. Momenteel sterven in Ghana 18.000 mensen per jaar aan koolmonoxidevergiftiging. Dit aantal moet omlaag!

Bamboe in de tropen onttrekt driemaal zoveel CO2 aan de lucht als bomen. Bamboe heeft een vergelijkbare verbrandingswaarde als hout. Omdat bamboe direct weer aangroeit, er daardoor geen ontbossing plaatsvindt en het meer CO2 opneemt dan er vrijkomt met verbranding, is het een onuitputtelijke bron van hernieuwbare duurzame energie. Bambooruko maakt er brandstof en en bouwmateriaal van in Ghana.

Bamboe is na 5 jaar volwassen. Er kan 40 jaar lang van een plant geoogst worden. Hoe meer je het snoeit, hoe meer ruimte er komt voor nieuwe scheuten. Kappen is dus goed voor bamboe.

bamboobizz.eu

Ondernemers Made for Change

Platform voor klimaatactie

Wil jij je CO2-voetafdruk verlagen? Met jouw geld bijdragen aan een beter klimaat? We helpen je graag. Daarom zijn we gestart met Ondernemers Made for Change. Op dit platform vind je producten en diensten van ondernemers uit de Triodoscommunity die bijdragen aan een beter klimaat. Check ook hun tijdelijke aanbiedingen speciaal voor jou als onderdeel van onze beweging voor positieve verandering.

Bekijk het overzicht​​​​​​

De informatie op deze pagina is afkomstig van de (website van de) ondernemer. Triodos Bank is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de klimaatclaim van de ondernemer.