Verduurzaming en CO2-reductie is met het oog op klimaatverandering een absolute must. We kunnen een forse slag slaan door alle gebouwen in Nederland te verduurzamen. Daar wordt jaarlijks zo’n 25 megaton CO2 uitgestoten, terwijl de ambitie is om dat in 2050 naar nul te brengen.

Ongeveer 15 procent van het totale energieverbruik in Nederland komt daarnaast op conto van de gebouwen van bedrijven en instellingen. Die aantallen móéten tegenwoordig omlaag (zie kader), maar het is gelukkig ook een financiële kans. Wie het slim speelt, kan fors besparen op de maandelijkse energierekening.

Deze ondernemers uit de Triodos-community helpen je daarbij en zijn ook op ons platform Ondernemers Made for Change te vinden.

Inzicht in energieverbruik

Intotrend

IntoTrend heeft methoden ontwikkeld waarmee de energievraag van je bedrijf of vastgoed inzichtelijk kan worden gemaakt. Slimme algoritmes kunnen je reguliere energievraag beoordelen. 

Smarttrackers

Met het digitale platform van SmartTrackers krijgen ondernemers op hun CO2-uitstoot en kunnen zij concreet zien hoeveel die kan worden verlaagd.

Advies en begeleiding

 

Creative Change

Creative Change checkt de isolatie van jouw bedrijfspand en kijkt hoe efficiënt er wordt verwarmd en geventileerd. Ook onderzoeken zij of je jouw gasverbruik tegen lage kosten kunt verminderen of zelfs helemaal naar 0 kan brengen. 

 

Dubourgraaf

Dubourgraaf adviseert professionele en particuliere opdrachtgevers en overheden bij het verduurzamen van hun vastgoed.

E-CK

E-CK is gespecialiseerd in maatwerkadvies en begeleiding bij energiebesparing en de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. Met een actieplan kan het bedrijf je op weg helpen met de verdere realisatie en met het volgen van de resultaten met energiemonitoring en energiebeheer. De business case voor verduurzaming wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van energiescans en energiestudies.

Energieplanner

Met de EnergiePlanner, een unieke combinatie van software en persoonlijk contact, besparen bedrijven gemiddeld 27 procent op hun energierekening.

En-ebel

Bij verduurzaming zijn vaak veel andere bedrijven betrokken. En-ebel verzamelt de juiste partijen om je heen.

Ondernemers Made for Change

Platform voor klimaatactie

Maar liefst 350 innovatieve ondernemers uit de Triodos-community presenteren hier hun activiteiten. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een beter klimaat. Ondernemers die de wereld willen kleuren in 1000 tinten groen. Die erop uit zijn om verandering te brengen. Kijk rond, laat je inspireren en profiteer van de acties, speciaal voor jou.

Netwerk

Klimaatplein

Diverse online tools bieden praktische handvatten en het nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Zie ook het 5-stappenplan op de homepage van klimaatplein.com.

Producten

Dutch Climate Systems

De ICECUBE is een klimaatunit voor koeling en ventilatie, opgebouwd uit modulaire bouwstenen die gemaakt zijn uit gerecycled plastic.

Solarge

Deze lichtgewicht zonnepanelen kunnen volledig gerecycled worden. Solarge PV modules zijn opgenomen in de Milieulijst 2020 waarmee ondernemers middels de VAMIL-regeling fiscaal voordeel kunnen genieten.

Sunbeam nova

Sunbeam Nova is een montagesysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Gecertificeerd door het Climate Neutral Certification programma.

Green Sources Nederland

Specialist in de Oostenrijkse warmtepompsystemen van iDM. Stil, energiezuinig, robuust, onderhoudsarm en hightech.