Charlie + Mary is een platform voor True Fashion, bestaande uit twee conceptstores in Amsterdam. Je vindt er eerlijk en duurzaam geproduceerde kleding, schoenen, accessoires, boek en, cosmetica en kunst. Naast (web)winkel hebben ze ook een modeagentschap waarmee ze zoveel mogelijk inkopers in de hele Benelux enthousiast maken voor de labels die ze vertegenwoordigen. Op deze manier maken Charlie + Mary duurzame mode toegankelijk voor consumenten in de hele Benelux.

Charlie en Mary
In 2009 openden Charlotte van Waes en Marieke Vinck een duurzame modewinkel in de Pijp in Amsterdam. In 2015 nóg een, in De Hallen.

In drie stappen maken Charlie + Mary het verschil

1. Doe als Coco Chanel
Die zei: “Fashion is not in dresses only, it’s in the sky, the streets, in ideas, in the way we live…” Bij Charlie + Mary kijken ze daarom naar wat er gebeurt in onze maatschappij, in de wereld, in het leven. Ze werken alleen samen met innovatieve, inspirerende, eerlijke en duurzame mode-labels.

2. Heb respect voor het kledingstuk
Er hebben mensen aan gewerkt. Het is geen wegwerpproduct, maar een resultaat van vakmanschap. Elk kledingstuk heeft een lange keten afgelegd en is in elkaar gezet door mensenhanden. Dat vergeten mensen soms. Charlie + Mary wil dat verhaal weer vertellen en de originele en inspirerende waarden van kleding en van mode weer herstellen.

3. Trek het grote publiek
Charlie + Mary wordt door iedereen bezocht. Van klanten die echt op zoek zijn naar specifiek duurzame kleding tot de echte modeliefhebbers en mensen die toevallig voorbij lopen. Zij denken: ‘leuke winkel, ik koop daar even wat’. Daarna gaan zij weer naar buiten met meer kennis over hoe mode gemaakt wordt en een fijn gevoel omdat ze een eerlijk kledingstuk hebben gekocht. Die laatste groep is belangrijk en wordt steeds groter. Door het verhaal achter de kleding die je draagt te delen, kan iedereen een ambassadeur zijn voor een betere mode industrie.

Charlotte en Marieke vertellen over hun droom. Bekijk  het in deze video.

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring


Stemmen is op dit moment niet meer mogelijk. Op 16 mei 2017 werd de Triodos Hart-Hoofdprijs uitgereikt aan Slim Opgewekt.